Yazar : WebtoonTR Kasım 14, 2014

Uzun süredir webtoon yazarlarıyla ve çizerleriyle internet üzerinden (email vb. bir ortam üzerinden) röportaj yapma düşüncemiz vardı. Ama bunu iyi derecede Korece bilen birini bulamadığımız için bir türlü gerçekleştirme şansı bulamamıştık. Ve sonunda şans bize güldü ve Korece ve Türkçeye hakim biri yardım isteğimizi kabul etti. Biz de fazla vakit geçirmeden çalışmalara başlamamız gerektiğini düşündük. Ve röportaj yapmayı deneyeceğimiz kişileri ve ne tür sorular soracağımızı hep birlikte kararlaştırmayı uygun gördük.

Biliyoruz ki hepinizin bu konuda söyleyecek bir şeyleri muhakkak vardır. Mesela "Şu şu yazarlarla röportaj yapılsa çok iyi olur" veya "Hangi çizer olduğu fark etmez webtoonları nasıl çiziyorlar?" veyahut "Şu çizerin iki seriyi aynı anda çizmesi zor olmuyor mu?" gibi. Hem röportaj yapacağımız kişileri hem de sorabileceğimiz soruları belirlerken bize yardımcı olabilirsiniz. Başka görüşleriniz olursa onları da yazmaktan çekinmeyin lütfen. Görüşlerinizin tamamını değerlendirerek bir sonuca varacağız. Eğer ki bazı konularda kararsız kalırsak, anketlerle yine size danışacağız.

Röportajı nasıl gerçekleştireceğimize gelirsek eğer; Biz sadece bir veya bir kaç kişi yerine ihtimalleri çoğaltıp ondan fazla kişiye röportaj yapma isteğimizi iletip kabul edenlerle röportaj yapmayı düşünüyoruz. Kore'ye gidip adamları tek tek arayıp bulma ihtimalimiz olmadığı için röportajlar email yoluyla veya benzer bir şekilde internet vasıtası ile gerçekleştirilecek.

Gelelim bizimle nasıl iletişime geçebileceğinize;
En garanti yol email adresimiz veya facebook sayfamıza mesaj atmanızdır. Ama bunların dışında kalan yollarla da bizimle iletişime geçebilirsiniz. Mesela bu yazının altına yorum bırakarak. Veya biz bu aktivitemizi bazı forumlarda duyurarak ilgiyi artırmayı düşünüyoruz. Forumlardaki bu konuların altına da yorum bırakabilirsiniz.

Bir form da hazırladık. Bu formu kullanarak da bize isteklerinizi bildirebilirsiniz. http://goo.gl/forms/O5hpjaaVoh

Ve gelelim en önemli konuya. Biz bu işi sadece denemek istiyoruz ve inşallah başarabiliriz. Ama başaramama şansımız da var çünkü yazar ve çizerlerle iletişime geçeceğimiz yöntem çok sıkıntılı bir yöntem muhtemelen her gün onlarca email alıyorlardır. Yani bizim emailimizi görmeye bilirler veya görüp açmaya bilirler veya okuyup cevap yazmaya bilirler veyahut bize geri dönüş yapmaları çok uzun sürebilir. Kısacası biz kesinlikle bu işi başaracağız demiyoruz. Ama denemekten bir şey kaybetmeyeceğimiz için biz şansımızı sonuna kadar denemeyi düşünüyoruz.

SONUÇ: Webtoon Tr'yi takip edenlerden bizimle iletişime geçen sadece iki kişi oldu. Ben sorulabilecek soruları hazırlamaya gereken önemi vermedim. Bir de bunların üzerine bulduğum çevirmen de kayıplara karışınca bu iş yattı. Bu gün 22 Şubat 2019. Bu güne kadar üç tane Türk webtoon çizerine röportaj talebinde bulundum. İki tanesi kabul etti bu talebi ve röportajı gerçekleştirdik. Bu röportajlara blogumuzdan ulaşabilirsiniz. Bir kişi ise hiç cevap yazmadı. Bundan sonra da başka çizerlerle ve yazarlarla röportaj yapmak istiyorum. Ama röportaj yapacağım kişiler öncelikli olarak Türkler olacaklar. Çünkü Türklerle röportaj yapması kolay. Koreli, Çinli veya başka bir milletten insan ile röportaj yapmanın düşüncesi bile insanı stres içine sokuyor. Türk çizer ve yazarlar ile ne kadar çok röportaj yaparsam o kadar röportaj konusunda kendimi geliştireceğimi ve bu sayede dünya çapında tanınmış bir webtoon yazarı veya çizeri ile daha iyi bir röportaj yapacağımı düşünüyorum. Röportaj yapma fikrimi kafamdan söküp atmış değilim. Elbet bir gün popüler bir yazar veya çizer ile röportaj yapmayı deneyeceğim.

Bu arada yazıyı yazarken başlığı bulmak için harcadığım zaman kadar zaman harcamamıştım yine de uygun bir başlık bulduğumu düşünmüyorum :(

Yorum Yaz

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © 2013 Webtoon TR - Webtoonlarla İlgili Bilgiler -